"אתה נותן מענה מהיר ומעדכן מעל למצופה"
בניית אמון – גם עם ההורים
תודה רבה לאמא היקרה הזאת, שמעריכה את הקשר מורה-הורה שאני בונה איתה.
הקשר עם הילד, בניית האמון עם הילד – חשובים מאין כמותם.
עוד חשובה במיוחד – בניית קשר של אמון עם ההורים. ההורים צריכים לדעת שיש להם על מי לסמוך.
הלקוח תמיד צודק? לא, לא נעשה לעצמנו חיים קלים!
בתחום ההוראה הפרטנית וההוראה בכלל – אין דבר כזה "הלקוח תמיד צודק". אני כאיש מקצוע אמור לתת להורים תשובות ולעזור להם לשאול את השאלות. אם ההורים רוצים, למשל, שהילד יעלה לחמש יחידות מתמטיקה, והילד מתלבט – אני לא אגיד "מה שתחליטו" אלא אפגש איתם, עם ההורים ועם הילד, ואנחה אותם בהחלטה הנכונה. יש השלכות שצריך לוודא שהם מודעים להן – למשל, כמה השקעה זה ידרוש מהילד והאם הוא מוכן לזה.
דוגמה נוספת:
יש ופונים אליי הורים מודאגים – "הבן שלנו מתבודד, מעדיף להיות עם עצמו", "לבת שלנו יש רק חברה טובה אחת". ההורים מניחים כמובן מאליו שזה נובע מחוסר ביטחון, פחד, ערך עצמי נמוך וכו'. אני נפגש עם הילד, ואם מתברר שבאמת יש בעיה של חוסר ביטחון, אז אפשר להתחיל בתהליך בניית הביטחון העצמי. אבל… יש הרבה ילדים (ומבוגרים), שפָּשוט – כך טוב להם. ואז אני עושה עם ההורים עבודה שבמהלכה הם לומדים לקבל את הילד שלהם כפי שהוא.
גם בשאלות כמו איך לעודד את הילד, איך להגיב כשהוא מתייאש וכשהוא מצליח, איך לתמוך נכון בילד – ההורים חייבים לדעת שהם לא לבד. יש מורה שמכיר היטב את הילד ואת ההורים, וכפי שהמורה סבלני כלפי הילד – כך הם יכולים להיות בטוחים שהוא סבלני כלפיהם.
ואם לא? אז לא
ומה עם הורים שבטוחים שאין להם צורך בזה, בטוחים שהם תמיד יודעים במדויק מה לעשות ומה לומר, בטוחים שאין להם צורך בשום עזרה?
קודם כל – ייתכן שהם צודקים. וגם אז, הם יידעו שאני אתמוך בהם אם הם בכל זאת יזדקקו לתמיכה. ואם הם טועים, וההתנהלות שלהם, שלא בכוונה ושלא בידיעתם, פוגעת במידה כלשהי בילד –
אז חלק חשוב מהתמיכה שלי בהם, הוא לומר להם את זה באופן שהם יוכלו להכיל ולקבל זאת. השקעתי זמן רב ולימוד רב בשכלול היכולת הזאת במהלך יותר מעשרים שנה, ואני שמח להמשיך ולהשקיע בכך.