מעוניינים באוירת לימודים שונה ורגועה?

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

    לשון: מערכת הפועל – זיהוי בניין

    לשון – מערכת הפועל

    זיהוי בניין

    אז איך מוצאים בניין? השיטה הנפוצה ביותר – להעביר ל-"הוא אתמול…". לא תמיד השיטה הזאת עובדת. למשל, במשקל פָּעוּל – הפועל "סָגוּר" הוא בבניין קל, אבל… "החלון סָגוּר" – בעבר: "אתמול החלון נִסְגַּר"… אנו לא יכולים לומר לתלמיד שהוא העביר לא-נכון לעבר, מכיוון שזה נכון על פי הקשר המשפט. אנחנו לא יכולים לומר שהנכון זה *"החלון סָגַר"! אנו יכולים לומר: "החלון סגור – הוא אתמול סָגַר את החלון." אבל אם כך – מדוע שלא נאמר: "החדר מְסֻדָּר – אז הוא אתמול סִדֵּר את החדר"? ובאמת, זו שגיאה נפוצה למדיי בקרב לקויי למידה – בהעברה לעבָר לכסח את הסביל….

    בכלל, אין יחסים כל כך טובים בין הבינוני הסביל לבין "הוא אתמול…". אם היום הוא מְצֻנָּן, אז הוא אתמול… הִצְטַנֵּן, לא? תלמידים רבים יאמרו כך, וזו אפילו לא ממש שגיאה.

    אז מה עושים? קודם כל – לגבות את השיטה: להנחות את התלמידים לחפש את ה- אוּוּוּוּוּוּוּוּוּוּוּ , בין אם של משקל פָּעוּל ובין אם של הבניינים פֻּעַל והֻפְעַל. התלמידים יידעו ש-"הוא אתמול" זה לא איזה סוג חדש של אלוהות, ובמקרים מסוימים פשוט לא משתמשים בזה. במיוחד לא אם הפועל הוא כבר בעבר נסתר – מורים רבים ודאי שמו לב שתלמידים לקויי למידה מנסים אוטומטית להעביר ל-"הוא אתמול" פועל שהוא כבר בעבר נסתר, ומסתבכים, ויכולים להגיע לצורות שאינן קיימות בשום שפת אנוש.

    אבל עם כל ההסתייגויות האלה, אם עדיין אנו הולכים בשיטת ההעברה לעבר נסתר, שסך הכול יתרונותיה עמה, בואו נעשה את זה בהקשר משפט. הנטייה של התלמידים היא, בדרך כלל, לנתק את הפועל מהמשפט ואז להעבירו לעבר. וכך, כשנתון המשפט "בקרוב ממצאי הוועדה יֵחָשְׂפוּ לציבור" – תלמיד שמתקשה באבחנה בסימני הניקוד עלול להעביר את "יֵחָשְׂפוּ" ל-"הוא אתמול חָשַֹף". אך אם התלמיד לא ייתן לפועל לברוח מהמשפט, הוא יאמר: "אתמול ממצאי הוועדה נֶחְשְׂפוּ לציבור."

    אם גם בשיטה הזאת התלמיד טועה – ייתכן שזה מצביע על בעיה בידע התחבירי שלו. וזו בעיה שחשוב מאוד לחשוף אותה.

    איזו בעיה זו בדיוק, אצל אילו ,תלמידים נצפה למוצאהּ, ואיך אפשר להתמודד עמה – כל זה יְמֻאֲמַר בפעם אחרת.

    ואם אתם תלמידים השוקדים בימים אלה על בחינת הבגרות וצריכים למצוא בניין לפועל;

    או אם אתם מורים ללשון ובא לכם לחסוך עבודה ויזע לתלמידים

    (למה לא, גם ככה הבגרות הזאת קשה);

    וגם אתם סתם אוהבים למצוא בניינים ולנתח פעלים בזמנכם הפנוי

    (אני דווקא מכיר מישהו שמשוגע על זה, מה זה משנה מי)

    אז קבלו את ה"ספיישלים" שפותחו בעקבות כל האמור לעיל. לחצו כאן!

    "ספיישלים" הם אותם מקרים שבהם אנו לא מעבירים את הפועל לעבר נסתר, אלא מיד יודעים מהו הבניין. לתלמיד יקר שלי הייתה הברקה לקרוא להם כך –

    לא זו בלבד שאלה מקרים מיוחדים, אלא גם: זה כאילו לקחת מונית ספיישל לבניין שאתה מחפש.

     

     

    רוצים ללמוד באווירה אחרת?

    השאירו פרטים ונחזור בהקדם:


      הממליצים שלנו

      איריס סמליאן - אמא של אורן ובן

      ליאור דגן מורה מיוחד. מצליח לגרום גם לתלמיד שמאמין שהוא שונא ללמוד, לגלות בתוכו את הסקרנות ואת הרצון להבין. אני מאושרת שבחרתי בו כמורה לילדיי.

      רונית ל.

      ליאור בנה תכנית לימודים לבני ובהדרכתו ובתמיכתו, שכללה זמן מעבר לשיעורים, בני ניגש ליחידה הראשונה במתמטיקה ולאחריה ליחידה השנייה, וכן לשתי יחידות בלשון, והצליח בבחינות. ללא ליאור, בני היה ממשיך להאמין שמתמטיקה הינה מעבר ליכולותיו – ליאור עזר לו להאמין בעצמו וביכולותיו.

      איתי בראונשטיין - סטודנט באוניברסיטת ת"א

      ליאור עזר לי מאוד בשיעורים הפרטיים במהלך הסמסטר, שהתבצעו בעזרת תוכנת הסקייפ, ללמוד את החומר מרמה של חוסר הבנה כמעט מוחלט לרמה שאפשרה לי לעבור את המבחן במועד א'.

      אסנת טרנוס - מאמנת אישית, אמא של גיל

      מחוויה אישית מביקור אצל ליאור עם הבת שלי, אני יכולה להעיד על שיעור מצחיק ומעורר סקרנות. זו הייתה חוויה אחרת שונה מעוררת ובהחלט מלאת הומור וכיף גדול! ואנחנו למודי ניסיון עם דרכים אחרות. אני יכולה רק לומר בצער: חבל שלא פגשנו אותך הרבה לפני - הרבה תסכול היה נחסך מאיתנו.

      לימור פרידמן - ספרנית ומורה לפסנתר ומוסיקה בבית ספר תיכון

      הדילמות מוצגות ע'י ליאור בכישרון רב, בסיפורים שניתן להזדהות ולהתמגנט בקלות עם גיבוריהם. בכל הרצאה הצופה מצטייד בתובנות שעשויות לחולל שינוי משמעותי בהמשך דרכו בחיים. ניכר כי נעשתה הכנה רבה וחשיבה עמוקה בדרך ההגשה וכן רצון אדיר לסייע ולהוביל את הצופה למסע אל מחוזות חשובים בעבורו. אני מודה מעומק הלב לליאור על הרצאותיו המעולות ומצפה לעוד רבות.

      אורנה אנגל - מורה לאומנות ומחנכת

      ליאור מביא מסר חשוב, אולי החשוב ביותר שניתן להביא: "הייה אתה, בדיוק כמו שאתה." החיבור של ליאור לדמויות שהוא מספר עליהן מתגלה במהלך ההרצאה, והוא נוגע ללב ומשעשע כאחד.

      לירי שדמי - יועצת חינוכית ומלווה ילדים עם צרכים מיוחדים

      אני מלאת התפעלות מהדרך שלך לעבוד עם הנערה הזאת גם במתמטיקה וגם בפן ההתנהגותי והמוסרי. תבורך.

      אביגיל אורן - מורה למתמטיקה בחינוך הרגיל והמיוחד

      ליאור הוא נכס. כשליאור לוקח מקרה לידיו הוא נותן את הנשמה ואינו חוסך שמץ של מאמץ. הוא מתייחס לכל מקרה כאילו הוא במרכז עולמו.
      חברת פרסום דיגיטלי חברת פרסום דיגיטלי