מתמטיקה: איך ללמד כפל מספרים מכוונים כסיפור-חידה אינטראקטיבי?
אז הינה ההמשך – דרך סיפורית-אינטראקטיבית שאפשר לשלב בשיעור על כפל מספרים מכוונים. אני עושה זאת כבר שנים, בווריאציות שונות, עם ילדים ומבוגרים. רגע! חשוב: יש כאן גם רובד שקשור להתנהגות ולבניית הביטחון העצמי.
טוב, אז ככה:
נניח שמישהו מחזיק משהו שאתם נורא-נורא רוצים, חפצים בו, משתוקקים אליו, והבן-אדם שמחזיק את מה שאתם כל כך רוצים, הוא…
רגע!
יש תלמידים, ילדים ומבוגרים, שאיתם אסתפק בקווים העלילתיים הכלליים האלה, ועם אחרים – אתן לילד להשתתף בבניית הסיפור: מהו הדבר שאתה משתוקק אליו, בונים את הדמות של האיש, המקום שבו הכול מתרחש… עפים על כנפי הדמיון – והכול מעוגן במסגרת ברורה. יש לכך חשיבות שאכתוב עליה במקום אחר.
נמשיך בסיפור:
נניח שמישהו מחזיק משהו שאתם נורא-נורא רוצים, חפצים בו, מש-תו-ק-קים אליו (נשלב גם קצת לימוד אוצר מילים בשיעור, מה יש), והבן-אדם שמחזיק את מה שאתם כל כך רוצים, הוא… בואו נאמר שאין לו בעיה לתת לכם את זה, אבל הוא לא ייתן מיוזמתו. הוא פסיבי… (לא כמוכם!) טוב, אז פשוט תבקשו, נכון? רגע… לא פשוט לבקש: הבן-אדם הזה – הוא מבין הכול, אבל הוא יודע להגיד רק מילה אחת: לא!
מה תאמרו לו?
יש כאלה שפותרים את זה תוך שניה, ויש לעומתם שמתחבטים ומתלבטים, ובסופו של דבר מבינים, ומגיעים למשהו בסגנון: "אתה לא רוצה לתת לי את זה?" "לא!" והינה, יצאנו מהמיצר (אוצר מילים…): לא לא = כן.
אחר כך מרחיבים את זה, מדברים על שלילת-השלילה וחיוב-החיוב, וחוזרים בכיף לעולם החשבון והמספרים.
רגע!
ומה לגבי הרובד שקשור להתנהגות ולביטחון העצמי? איך זה בכלל יכול להיות קשור?
על כך אכתוב בהמשך. מבטיח שיהיה מעניין.
רוצים ללמוד באווירה אחרת?
השאירו פרטים ונחזור בהקדם:
