מעוניינים באוירת לימודים שונה ורגועה?

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

    קריאה: התייחסות לשגיאות, הנחיית ההורים כיצד להתייחס לשגיאות

    אני רוצה להתמקד היום בכמה דברים חשובים מאין כמותם בלמידה ובחינוך בכלל: הכרה בתהליך, סבלנות והבנת חשיבות ההתייחסות לשגיאות.

    בשלב הזה שבו התקיימה השיחה הזאת שלי עם אמא של נטע (שם בדוי), נטע עדיין עשתה שגיאות בקריאה ובכתיבה. הנטייה הטבעית היא לחשוב ש… אין כל התקדמות. קודם היו לנטע שגיאות, וגם כעת יש לה שגיאות. אך זוהי טעות – מכיוון שסוגי השגיאות, וההתייחסות של נטע אליהן, זהו המפתח להתקדמות.

    האם אני צריך לצפות מאמא של נטע להבין זאת ולהיות סבלנית לכך? בשום פנים ואופן לא. היא אמא, לא אשת מקצוע. זהו תפקידי  כמורה להנחות אותה ולהסביר לה זאת בבירור.

    ולמה הכוונה ב"התייחסות לשגיאות"? בבקשה:

    בתחילת התהליך, כאשר היו לנטע שגיאות בקריאה, היא לא חשבה שיש עם זה בעיה – מבחינתה, היא קוראת לפעמים נכון ולפעמים לא, לפעמים זה מסתדר ולפעמים לא, לפעמים היא מצליחה לנחש ולפעמים לא, לפעמים המשפט יוצא הגיוני ולפעמים בכלל לא… אם המשפט יצא מחוסר כל היגיון – היא לא ראתה בכך שום בעיה.

    כמובן, זה היה שונה כשהקריאו עבורה. כשהקריאו לנטע, היה ברור לה שהכול חייב להיות הגיוני ולהסתדר היטב.

    זהו מצב מסוכן, שלמרבה הצער אופייני לילדים רבים שמתקשים להשתלט על הקריאה. הם מפתחים תפיסה לפיה "זה שזה לא מסתדר כשאני עושה את זה – זה בסדר." לא רק בקריאה – זו תפיסה מסוכנת שנתקלתי בה גם בתחומים רבים אחרים. הילד מתחיל "לפתח" תחושת אי-מסוגלות, ביטחון עצמי נמוך.

    בשלב הזה, שהיה עדיין ראשוני – נטע עדיין לא השתלטה על הקריאה, עדיין עשתה שגיאות קשות, אבל: היא כבר החלה להתייחס אליהן כשגיאות וניסתה לתקנן. היא החלה לראות את עצמה כמסוגלת לקרוא, כמסוגלת להתגבר על הקשיים.

    בסוף התהליך נטע קראה וכתבה מצוין.

    רוצים ללמוד באווירה אחרת?

    השאירו פרטים ונחזור בהקדם:


      הממליצים שלנו

      איריס סמליאן - אמא של אורן ובן

      ליאור דגן מורה מיוחד. מצליח לגרום גם לתלמיד שמאמין שהוא שונא ללמוד, לגלות בתוכו את הסקרנות ואת הרצון להבין. אני מאושרת שבחרתי בו כמורה לילדיי.

      רונית ל.

      ליאור בנה תכנית לימודים לבני ובהדרכתו ובתמיכתו, שכללה זמן מעבר לשיעורים, בני ניגש ליחידה הראשונה במתמטיקה ולאחריה ליחידה השנייה, וכן לשתי יחידות בלשון, והצליח בבחינות. ללא ליאור, בני היה ממשיך להאמין שמתמטיקה הינה מעבר ליכולותיו – ליאור עזר לו להאמין בעצמו וביכולותיו.

      איתי בראונשטיין - סטודנט באוניברסיטת ת"א

      ליאור עזר לי מאוד בשיעורים הפרטיים במהלך הסמסטר, שהתבצעו בעזרת תוכנת הסקייפ, ללמוד את החומר מרמה של חוסר הבנה כמעט מוחלט לרמה שאפשרה לי לעבור את המבחן במועד א'.

      אסנת טרנוס - מאמנת אישית, אמא של גיל

      מחוויה אישית מביקור אצל ליאור עם הבת שלי, אני יכולה להעיד על שיעור מצחיק ומעורר סקרנות. זו הייתה חוויה אחרת שונה מעוררת ובהחלט מלאת הומור וכיף גדול! ואנחנו למודי ניסיון עם דרכים אחרות. אני יכולה רק לומר בצער: חבל שלא פגשנו אותך הרבה לפני - הרבה תסכול היה נחסך מאיתנו.

      לימור פרידמן - ספרנית ומורה לפסנתר ומוסיקה בבית ספר תיכון

      הדילמות מוצגות ע'י ליאור בכישרון רב, בסיפורים שניתן להזדהות ולהתמגנט בקלות עם גיבוריהם. בכל הרצאה הצופה מצטייד בתובנות שעשויות לחולל שינוי משמעותי בהמשך דרכו בחיים. ניכר כי נעשתה הכנה רבה וחשיבה עמוקה בדרך ההגשה וכן רצון אדיר לסייע ולהוביל את הצופה למסע אל מחוזות חשובים בעבורו. אני מודה מעומק הלב לליאור על הרצאותיו המעולות ומצפה לעוד רבות.

      אורנה אנגל - מורה לאומנות ומחנכת

      ליאור מביא מסר חשוב, אולי החשוב ביותר שניתן להביא: "הייה אתה, בדיוק כמו שאתה." החיבור של ליאור לדמויות שהוא מספר עליהן מתגלה במהלך ההרצאה, והוא נוגע ללב ומשעשע כאחד.

      לירי שדמי - יועצת חינוכית ומלווה ילדים עם צרכים מיוחדים

      אני מלאת התפעלות מהדרך שלך לעבוד עם הנערה הזאת גם במתמטיקה וגם בפן ההתנהגותי והמוסרי. תבורך.

      אביגיל אורן - מורה למתמטיקה בחינוך הרגיל והמיוחד

      ליאור הוא נכס. כשליאור לוקח מקרה לידיו הוא נותן את הנשמה ואינו חוסך שמץ של מאמץ. הוא מתייחס לכל מקרה כאילו הוא במרכז עולמו.
      חברת פרסום דיגיטלי חברת פרסום דיגיטלי