מעוניינים באוירת לימודים שונה ורגועה?

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

    חשבון, כפל: לומר את הדברים כפי שהם!

    שני עקרונות חשובים בשיטת רבדים:

    1. לומר את הדברים בדיוק כפי שהם. לא בערך, לא "פחות או יותר אותו דבר" אלא במדויק.
    2. אין דבר כזה "מובן מאליו". לגבי כל דבר – אני לוקח בחשבון שאולי אצטרך להסביר.

    העקרונות האלה קשורים לכך שאני לקוי מרחב – אני צריך להשקיע מאמץ כדי להבין דברים,

    שנראים מובנים מאליהם.

    כשמסבירים לי איך להרכיב משהו, למשל, אי אפשר לומר לי משהו לא מדויק או כללי, ולצפות שאני אבין למה הכוונה.

    אני צריך הסבר מדויק – גם אם ההסבר הכללי נראה לכולם ברור.

    שני העקרונות האלה באים לביטוי בקטע הבא,

    מתוך שיחה שלי עם הורים מְיואשים לילדה עם לקות קשה בתחום החשבון (דיסקלקוליה):

    "…אז אנחנו מבינים שקשה לה, אבל גם לזה צריך להיות איזה גבול, לא? יש דברים שהם באמת הכי פשוטים בעולם! לעשות כפול 10 – מה יותר קל מזה? הסברנו לה כבר כל כך הרבה פעמים:

    'פשוט מוסיפים אפס! למשל 48 כפול 10 – אז מוסיפים אפס, ויוצא 480.'

    מסתכלת עלינו במבט מבולבל… יכול להיות שהיא כבר סתם עושה את עצמה? עד כמה אפשר לא להבין??"

    "אבל תסלחו לי," הרשיתי לעצמי להעיר,

    "אם מוסיפים אפס ל-48, לא מקבלים 480. הרי 48 ועוד אפס – זה 48. אם אנחנו כל כך רוצים להגיע ל-480, עלינו להוסיף ל-48 את המספר 432, אם אינני טועה."

    "אוי… באמת… אתה יודע שאנחנו לא מתכוונים לזה!"

    "בטח שאני יודע," הרגעתי אותם, "חלק חשוב במקצוע שלי הוא להבין למה מתכוונים, גם כאשר אומרים לכאורה דברים חסרי שחר לחלוטין.

    "אבל הבת שלכם – היא מאוד מתקשה להבין את החשבון, וסביר להניח שהקשר בין 'להוסיף' לבין 'ועוד' עדיין לא ברור לה לגמרי; אז בטח שאי אפשר לדרוש ממנה, לפחות לא בשלב זה, להבחין בין 'מוסיפים' הזה ל'מוסיפים' ההוא…"

    טוב, אז מה עושים?

    קודם כל, מדייקים: במקרה הזה, למשל, לא נאמר "מוסיפים אפס" אלא "רושמים 'אפס' מימין למספר". זה כשלעצמו עדיין לא מספיק – אין לנו מנוס מלהסביר את הדברים מהבסיס, כך שהתלמיד יבין מה המשמעות של הדבר.

    ומה אם לא מדובר בתלמיד מתקשה? מה אם מדובר בילד שתופס בקלות את החשבון? האם אנו יכולים להרשות לעצמנו "להרפות" מהדיוק, ולומר לו "מוסיפים אפס"?

    בשום פנים ואופן לא. זה הרי שקר, ואנו לא רוצים לשקר לילד, וגם לא למבוגר. ויש כאן עניין נוסף. להסביר משהו באופן שאינו הסבר של ממש – גורם נזק גם לתלמיד המצטיין. וגם למי שמסביר – הרי הוא למעשה אומר משהו שמרוב שהוא "מובן מאליו", הוא שגוי מיסודו. במקרה הזה, של "מוסיפים אפס", מילה אחת לא מדויקת הופכת את כל מה שאנו אומרים למופרך ולחסר כל בסיס וכל אחיזה במציאות.

     

     

    רוצים ללמוד באווירה אחרת?

    השאירו פרטים ונחזור בהקדם:


      הממליצים שלנו

      איריס סמליאן - אמא של אורן ובן

      ליאור דגן מורה מיוחד. מצליח לגרום גם לתלמיד שמאמין שהוא שונא ללמוד, לגלות בתוכו את הסקרנות ואת הרצון להבין. אני מאושרת שבחרתי בו כמורה לילדיי.

      רונית ל.

      ליאור בנה תכנית לימודים לבני ובהדרכתו ובתמיכתו, שכללה זמן מעבר לשיעורים, בני ניגש ליחידה הראשונה במתמטיקה ולאחריה ליחידה השנייה, וכן לשתי יחידות בלשון, והצליח בבחינות. ללא ליאור, בני היה ממשיך להאמין שמתמטיקה הינה מעבר ליכולותיו – ליאור עזר לו להאמין בעצמו וביכולותיו.

      איתי בראונשטיין - סטודנט באוניברסיטת ת"א

      ליאור עזר לי מאוד בשיעורים הפרטיים במהלך הסמסטר, שהתבצעו בעזרת תוכנת הסקייפ, ללמוד את החומר מרמה של חוסר הבנה כמעט מוחלט לרמה שאפשרה לי לעבור את המבחן במועד א'.

      אסנת טרנוס - מאמנת אישית, אמא של גיל

      מחוויה אישית מביקור אצל ליאור עם הבת שלי, אני יכולה להעיד על שיעור מצחיק ומעורר סקרנות. זו הייתה חוויה אחרת שונה מעוררת ובהחלט מלאת הומור וכיף גדול! ואנחנו למודי ניסיון עם דרכים אחרות. אני יכולה רק לומר בצער: חבל שלא פגשנו אותך הרבה לפני - הרבה תסכול היה נחסך מאיתנו.

      לימור פרידמן - ספרנית ומורה לפסנתר ומוסיקה בבית ספר תיכון

      הדילמות מוצגות ע'י ליאור בכישרון רב, בסיפורים שניתן להזדהות ולהתמגנט בקלות עם גיבוריהם. בכל הרצאה הצופה מצטייד בתובנות שעשויות לחולל שינוי משמעותי בהמשך דרכו בחיים. ניכר כי נעשתה הכנה רבה וחשיבה עמוקה בדרך ההגשה וכן רצון אדיר לסייע ולהוביל את הצופה למסע אל מחוזות חשובים בעבורו. אני מודה מעומק הלב לליאור על הרצאותיו המעולות ומצפה לעוד רבות.

      אורנה אנגל - מורה לאומנות ומחנכת

      ליאור מביא מסר חשוב, אולי החשוב ביותר שניתן להביא: "הייה אתה, בדיוק כמו שאתה." החיבור של ליאור לדמויות שהוא מספר עליהן מתגלה במהלך ההרצאה, והוא נוגע ללב ומשעשע כאחד.

      לירי שדמי - יועצת חינוכית ומלווה ילדים עם צרכים מיוחדים

      אני מלאת התפעלות מהדרך שלך לעבוד עם הנערה הזאת גם במתמטיקה וגם בפן ההתנהגותי והמוסרי. תבורך.

      אביגיל אורן - מורה למתמטיקה בחינוך הרגיל והמיוחד

      ליאור הוא נכס. כשליאור לוקח מקרה לידיו הוא נותן את הנשמה ואינו חוסך שמץ של מאמץ. הוא מתייחס לכל מקרה כאילו הוא במרכז עולמו.
      חברת פרסום דיגיטלי חברת פרסום דיגיטלי