למידה וביטחון עצמי
הקשר בין למידה לביטחון עצמי במובנו הרחב – כגון ביטחון של האדם ביכולתו לחשוב באופן עצמאי, או האופן שבו ילד מתייחס לרגשותיו ולמחשבותיו. לתהליכים לימודיים שהילד עובר, כמו גם לאירועים אנקדוטליים לכאורה "קטנים", יש מקום נכבד בבניית ביטחון עצמי או בהריסתו.
איך תלמיד נכנס לחוסר אונים, ומה אנו יכולים לעשות
איך תלמיד עלול להגיע למצב של חוסר הבנה מוחלט לגבי חומר שהוא בהחלט מסוגל להבינו ולהתמודד עמו? התהליך ההרסני מובהר במפורט במאמר זה. הדברים מוצגים בהקשר לשיעור לשון, אך כמובן שהם עלולים להתרחש בכל שיעור. בסוף המאמר מוצגות הדרכים להימנע מכך ולהעצים את התלמיד.
איך תלמיד שלמד את החומר, ותרגל, נקלע לחוסר אונים
מדוע התלמידים בבריטניה עמדו חסרי אונים מול שאלה פשוטה בהסתברות? מאמר זה מבהיר כיצד תלמיד שלמד את החומר ופתר המון תרגילים עלול להיכנס למצב של חוסר אונים וחוסר תפקוד מוחלט. עוד מוצגות בבהירות הגישה והשיטה שמאפשרות לתלמיד להפעיל את הידע שלו ולהצליח.
השלב הראשון בהידרדרות הביטחון העצמי: הוא אמר משהו לפרח, הפרפר הזה, לא?
שלב ראשוני בתהליך שמביא ילד למצב שהוא מייחס חשיבות אפסית ליכולותיו ולמאמציו. הדברים חשובים במיוחד עבור מורים בבית הספר היסודי.
אוצר מילים, תחביר, ביטחון עצמי וגיאומטריה
לשון, מתמטיקה – בעיקר גיאומטריה – ובניית ביטחון עצמי – התחומים הללו משולבים זה בזה. אם כמורים למתמטיקה (למשל) נהיה מודעים למושגים לשוניים ולהשפעתם, נוכל לגלות נקודות נפילת-ביטחון אצל התלמידים, ונוכל לנהל את ההוראה כך שתשתלב בבניית הביטחון של תלמידינו.