"עשית שינוי משמעותי בביטחון שלו להתמודד עם מתמטיקה"
שימי (שם בדוי) היה לקראת סיום השירות הצבאי או השירות הלאומי, כשאמו פנתה אליי. היא סיפרה שהוא רוצה ללמוד, להתקדם, ממש כָּמֵהַּ לזה, אבל… היא לא יודעת, מבולבלת. תמיד הוא כך בהתחלה, ואחר כך כלום. סיפרה לי על היסטוריה ארוכה של כישלונות במתמטיקה ובלמידה בכלל. סיפרה על מורים פרטיים שאמרו לה: "בטח שהוא יכול ללמוד! הכול בראש, הכול עניין של מוטיבציה!". כל שנות הלימודים של שימי היו רצופות שיעורים פרטיים, לעיתים היו מלחמות אתו כדי שיילך למורה הפרטי. חלק מהשיעורים היו בשיטות מוזרות ביותר… "ניסיתי הכול, הייתי מיואשת." "חבל על הילד, סתם סובל," היו שאמרו לה, "לא כולם יכולים ללמוד, ולא כולם רוצים."
באותה שיחה ראשונה, קודם כל הרגעתי את האם, ונתתי לה מידע מבוסס:
יש אנשים שיכולים ללמוד, ואצלם "הכול בראש", הכול אצלם עניין של מוטיבציה. אם זהו מצבו של שימי, אני כמורה אבנה את המוטיבציה שלו יחד אתו, בתכנית סדורה בשיטת רבדים.
יש אנשים שמסיבה זו או אחרת אינם יכולים ללמוד, לפחות לא את תכנית הלימודים הסטנדרטית. אם זה מה שמאפיין את שימי – נמצא מה כן מתאים בשבילו ויכול לקדם אותו. לשם כך אתייעץ עם אנשי מקצוע אחרים.
ייתכן ששימי רוצה ללמוד, אך עקב קשיים וסבל שהוא חווה בלמידה, הרצון הופך לפחד ולהתנגדות – גם לכך שיטת רבדים נותנת מענה מלא.
שימי עבר אצלי תהליך אַמְבֶּ"ר – אבחנה מדויקת בשיטת רבדים. בעקבות זאת בניתי לו תכנית לימודים סדורה וברורה, שנותנת מענה גם ברמה הלימודית וגם בבניית הביטחון העצמי הלימודי ובכלל. למדנו לקראת בחינות הבגרות במתמטיקה ובלשון – שימי עבר את שתיהן בהצלחה. בתמונה: עדכון לאמו – אפשר לראות כאן איך פירקתי את חוסר ההבנה ליחידות שעם כל אחת מהן אפשר להתמודד. כך המוטיצביה נשמרת ומתגברת, והחרדה מופחתת בהדרגה עד שנעלמת לחלוטין.